טיפים שימושיים בנוגע לתחזוקה של מערכות מיזוג וקירור
השימוש במערכות מיזוג וקירור חיוני לא רק בבית אלא גם בכל מקום שבו עובדים אנשים. ואם במשרדים קטנים נהוג השימוש במזגני אוויר, הרי שבחנויות גדולות, מוסכים, האנגרים ואולמות רווח מאוד השימוש באמצעי יותר חסכוני. מאווררי תקרה חזקים תורמים לתחושה התנועה של האוויר. ניתן לשלב אותם ביחד עם אמצעים כגון צ'ילרים. מבחינת החזר ביחס להשקעה, מדובר בפתרון יוצא מגדר הרגיל. אך כמו כל מערכת המבוססת על חשמל (גם אם חסכונית מאוד), יש צורך לבצע פעולות תחזוקה מעת לעת. בעזרת הטיפים השימושיים שלהלן בנוגע לתחזוקה, אפשר ליהנות לאורך זמן רב מסביבת מגורים או עבודה נעימים יותר בלי שצריך להשקיע הון על תיקונים.
וידוא שאין חלקים רופפים
מעת לעת, חשוב לוודא שבמערכת הקירור או המיזוג שלכם לא קיימים חלקים רופפים. זה נכון במיוחד במערכות שכוללות חלקים נעים כמו רוטורים, פרופלורים, מיסבים וכיוצא באלה. במידה ומצאתם חלקים רופפים כאלה או אחרים, חשוב להביט מקרוב מאוד. במידה ומדובר בברגים, אפשר להצטייד בכלים טובים כמו כלי עבודה מקיטה ולחזק את הברגים הרופפים. לפעמים יהיו אלה אומים או מרכיבים אחרים, שגם אותם אפשר לחזק. אם נראה לכם שכלי עבודה חשמלי מסדרת כלי עבודה מקיטה פחות יתאים, אפשר להשתמש גם בכלים ידניים כמו מפתח סגור או מפתח פתוח.
יש רעשים? פותחים בזהירות ובודקים
כאשר מותקנת אצלכם מערכת קירור או מיזוג, חשוב להכיר את המאפיינים שלה. מאווררי תקרה, למשל, אינם נוטים להרעיש. למעשה, זהו אמצעי יעיל שניכר מאוד בפעולתו השקטה. אם לאחר זמן מסוים של שימוש, אפילו לאחר כמה שנים, אתם מבחינים ברעשים חזקים, כדאי לבדוק במה מדובר. כפי שציינו קודם לכן, יתכן שהגיע הזמן לבדוק אם משהו רופף ואז לחזק בעזרת כלי עבודה מקיטה. אך יתכן שבכך לא תיפטר הבעיה ועדיין יהיה רעש כזה או אחר. אם המכשיר ואופן פעולתו מוכרים לכם, אפשר לפתוח בזהירות ולראות אם משהו בפנים השתחרר או לא מהודק. אם בורג פנימי התרופף, גם אותו אפשר לחזק. במידת הצורך, אפשר להזמין איש שירות או טכנאי של החברה שהתקינה את מערכת הקירור והמיזוג. לפעמים, די בהתייעצות טלפונית כדי לקבל טיפים נוספים לגבי מה שאפשר לעשות.
שימון חלקים נעים
במערכת הקירור והמיזוג שיש ברשותכם עשויים להיות חלקים נעים שמצריכים גם הם תחזוקה מזמן לזמן. לפי הוראות היצרן, כדאי לבדוק אילו חלקים מצריכים מפעם לפעם שימון או טיפול בגריז. יתכן מאוד ששימוש במעט תרסיס שמן יוכל אפילו לפתור בעיה של רעש ובכל מקרה, כך אפשר לשמן חלקים על מנת שלא יעברו תהליך של שחיקה.
ניקוי פילטרים
בחלק ממערכות המיזוג והקירור יש מרכיבים שנועדו לסנן את האבק ולמנוע פגיעה במערכת. מרכיבים אלה, שנקראים פילטרים, באים במידות שונות. על פי הוראות היצרן, חשוב לשלוף אותם מדי פעם ולבצע ניקוי. יש פילטרים שאותם אפשר לנקות בעזרת לחץ אוויר ואילו אחרים ניתן פשוט לשטוף במים זורמים. גם פעולה מסוג זה חשוב לעשות בזהירות, בהקפדה ובהתאם להוראות יצרן המערכת או המתקין.
התעדכנו בהנחיות נוספות של היצרן
מלבד הצעדים הכללים שאותם ציינו, מומלץ לבדוק אם ליצרן או למשווק המורשה של מערכת המיזוג והקירור יש הצעות, רעיונות או הנחיות נוספות. במידה ויש הנחיות שכאלה, כדאי לבצע אותן לפי לוחות הזמנים המומלצים. לדוגמא, יש יצרני מזגנים שממליצים על ניקוי פילטרים דו שבועי. יצרני מאווררים יוכלו להציע, כמובן, צעדי תחזוקה נוספים.
כתבה קודמתכתבה הבאה